Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tömeges szabálytalanságok a földnyilvántartásban - eddig 60 ezer szerződést néztek át

Tömeges szabálytalanságok a földnyilvántartásban - eddig 60 ezer szerződést néztek át

Szántó helyett néha útra, csatorna helyett erdőre bukkantak az állami földek helyszíni ellenőrzésein a Nemzeti Földalap munkatársai azon a nagyszabású vizsgálatsorozaton, amelyet nemrég tartottak.

Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: az állami földek nyilvántartásában a szakértők eddig 60 ezer szerződést néztek át, és a legkülönfélébb szabálytalanságokat tárták fel. A földszerződéseket felülvizsgálják.

Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: több mint 25 ezer ingatlan nem is szerepel a Nemzeti Földalap vagyonnyilvántartásában.

A földalap képviselői a formálódó új birtokpolitikájával kapcsolatban azt mondták: a Nemzeti Földalap októberig 65 ezer hektárnyi állami földre kötne bérleti szerződést pályázatokon keresztül. A Magyar Rádió megtudta, hogy a földalapnál felülvizsgálják az előző kormányzati ciklus alatt kötött földszerződéseket is, a vizsgálatokat pedig 1014-ig bizonyosan le is zárják.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: föld

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné