Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 06. 08:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Péntektől miénk a víz

Péntektől miénk a víz

Késve, pénteken érkezik meg hazánkba az árhullám – jelentette ki Orbán Viktor reggeli sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök felhívta rá a figyelmet, hogy az emberek működjenek együtt a hatóságokkal, amennyiben kitelepítésre kerülne sor. A kormány garantálja a hátrahagyott értékek biztonságát – tette hozzá.

– A miniszterelnök kedd déltől rendelt el veszélyhelyzetet: az intézkedés Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészét, valamint Pest megye és a főváros egyes területeit érinti.
– Kedd estétől zárva van a budai és a pesti alsó rakpart is.
– Szerdától él a „Nemzeti Összefogás Számlaszáma”: a 11711711-22222222-es (OTP) számlaszámra várják a pénzbeli adományokat.
– A Facebookon megalakult az Árvíz 2013 összefogás önkéntescsoport, ahol várják a segítők jelentkezését, és friss információkkal is szolgálnak.
– Orbán Viktor szerdán személyesen irányította az árvízi védekezést a komáromi térségben. A miniszterelnök csütörtök reggel 8 órától sajtótájékoztatón értékeli a tapasztalatokat.
– Azok, akik az árvíz idején lopnak, akár tíz éves börtönbüntetésre is számíthatnak.
– Szerdán, a koraesti órákban mintegy 40 embert kellett kitelepíteni Esztergomban a Prímás-szigetről. Pest megyében eddig 241 embert telepítettek ki, 20 településen védekeznek.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket