Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Október 04. 05:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megvan, hogy mi betegítette meg a négy szombathelyi iskola diákjait

Megvan, hogy mi betegítette meg a négy szombathelyi iskola diákjait

A laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint calici vírus okozta a négy szombathelyi iskola diákjainak fertőzését, amely gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozott

- tájékoztatta Stánitz Éva megyei tisztifőorvos szerdán az MTI-t. A közleményben emlékeztettek: múlt csütörtöktől 338 diák betegedett meg, két tanuló került kórházba enyhe kiszáradási tünetekkel.

A járványügyi vizsgálat során laboratóriumba küldött, 115 beteg székletmintái közül eddig 32-ben mutattak ki a calici vírust, 41 mintát még vizsgálnak.

Szombathelyen csütörtökön négy általános iskolából 250 diák megbetegedését jelezték, másnapra a betegek száma meghaladta a 300-at, közöttük sajtóértesülések szerint ekkor már nemcsak diákok, hanem iskolai dolgozók és diákok családtagjai is voltak.

Az eset miatt vizsgálatot folytat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is. Korábban közölték: mintákat vettek az érintett főzőkonyhán készített ételekből, a felhasznált alapanyagokból, tisztító- és fertőtlenítőszerekből.

A Vas Megyei Kormányhivatal szerdai tájékoztatása szerint a minták laboratóriumi vizsgálata még tart, az eredményről később tájékoztatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket