Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Április 08. 10:01, péntek | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Megöltek egy magyar nőt Németországban, elfogták a tettest Budapesten

Megöltek egy magyar nőt Németországban, elfogták a tettest Budapesten

Megöltek egy magyar nőt Németországban, a feltételezett elkövetőt, egy nigériai állampolgárságú férfit a napokban fogták el Budapesten - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken a rendőrség honlapján.

A nő holttestére Németországban, Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén kutyasétáltatás közben bukkantak rá. A bajor rendőrség megállapította, hogy a nő 2021 novemberében vagy decemberében halt meg, halálát idegenkezűség okozta - olvasható a police.hu oldalon.

A nyomozás során elvégzett DNS-vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, egy 26 éves magyar állampolgárságú nőt.

A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy Magyarországon élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően az áldozat szorosabb ismeretségi köréhez tartozott.

A bajor Fürstenfeldbrucki Rendőrség Életvédelmi Osztálya a férfi elfogása érdekében 2022 februárjában - európai együttműködés keretében - megkereste a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát.

A magyar rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövető budapesti tartózkodási helyét. Az ügy súlyosságára tekintettel a német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozást.

A feltételezett elkövetőt kedden fogták el Budapest IX. kerületében. Ezt követően gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették.

A bíróság csütörtökön döntött a gyanúsított kiadatásáról. A férfi a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami április közepéig megtörténik - olvasható a police.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket