Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Március 30. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét szaharai por érkezik a térségbe

Ismét szaharai por érkezik a térségbe

Ismét szaharai por érkezik Magyarország térségébe - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a Magyarországtól északra húzódó frontrendszer, valamint a Nyugat-Európában mélyülő ciklon előterében, nyugatias áramlással ismét nagy mennyiségű por érkezik a kontinens déli fele fölé a magasban. A mediterrán vidékekhez képest Magyarországra kevesebb por érkezik, ugyanakkor ennyi is elég lehet ahhoz, hogy a szerda estefelé kialakuló kisebb esők, záporok ismét összekoszolják a tereptárgyakat.

"Nem érdemes tehát kocsit mosni" - fogalmazott a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: már csak azért sem, mert csütörtökön többfelé kiadós mennyiségű eső várható.

Legutóbb március közepén érkezett szaharai por Magyarország térségébe. Akkor csak kis eső esett, de láthatóan összekoszolta az autókat.

Címkék: eső, por, szaharai por

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné