Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Szeptember 08. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Hamarosan elkészülnek a borsodi árvízvédelmi beruházások

Hamarosan elkészülnek a borsodi árvízvédelmi beruházások

Végéhez közeledik a Sajóvölgye településeinek hosszú távú árvízi védelmét biztosító beruházásokról szóló 1028/2011.(II.22.) kormányhatározatban foglalt feladatok végrehajtása.

A kormány a folyamatban lévő beruházásokkal a 2010-ben bekövetkezett árvízhez hasonló helyzeteket kívánja megelőzni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyefolyóinak – Sajó, Bódva, Hernád –, valamint a felsőzsolcai vasúti ártéri hídnyílások szelvényeinek kotrása és mederrendezése elkészült.

Három település – Felsőzsolca, Ónod, Nagycsécs – árvíz elleni védelmét az elkészült körtöltés biztosítja. Záportározó négy helyen, Hídvégardón, Bódvaszilason, Szendrőládon és Edelényen épült.Szükségtározó védi Bódvalenkét, Bódvaszilast és Bódvarákót. Valamennyi településen elkészültek a jelzett munkálatokkal.

A vízkár-elhárítási tervek lakosságvédelmi részébe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által tett észrevételeket teljes mértékben bedolgozták, azonban még folynak egyeztetések a tervekről annak érdekében, hogy azok biztosítsák az adott település védelmét. Az elkészült terveket az ÉKÖVÍZIG véleményezi.

Az ÉKÖVIZIG ütemterve szerint szeptember végére mindenhol lezajlik a műszaki átadás-átvétel, hiszen valamennyi tervezett beruházás kivitelezésével végeztek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselője, az érintett polgári védelmi kirendeltségek és irodák valamennyi átadás-átvételen, hatósági szemlén és egyeztető megbeszélésen részt vesznek-tudatta a BM OKF.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket