Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Szeptember 07. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Gladiátoriskola romjaira bukkantak Ausztriában

Gladiátoriskola romjaira bukkantak Ausztriában

Osztrák régészek bejelentették, hogy Bécstől keletre egy hatalmas gladiátoriskola romjaira bukkantak, ahol az ókorban a római gladiátorokat képezhették ki.

Az ásatások ugyan még nem kezdődtek meg, a radarfelvételek alapján azonban már elkészültek az első számítógépes modellek.

A felvételek arról tanúskodnak, hogy egy egész komplexumot hoztak létre a gladiátorok számára: a területen található egy külön terület a harci kiképzésre, egy fürdő, és az iskola falain kívül egy temető is azok számára, akik az edzés során életüket veszítették - írja a BBC.

A feltételezések szerint az iskola ahhoz a virágzó római városhoz tartozhatott, amely több mint 17 évszázaddal ezelőtt virágzott a területen, és amely 50 000 embernek adhatott otthont. A város fontos kereskedelmi és katonai központ volt, amely a nyugati területek és a kelet-európai és ázsiai részek között biztosította az összeköttetést.

Az előzetes felvételek szerint az osztrák iskola méreteiben vetekedhetett az egyik legnagyobb római kiképzőközponttal, a Ludus Magnusszal. Az ásatások azonban egyelőre nem kezdődtek el, a szakemberek jelenleg a munka menetét tervezik.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: ausztria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.