Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Október 07. 16:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folyamatosan bővül Ausztrália és Magyarország gazdasági együttműködése

Folyamatosan bővül Ausztrália és Magyarország gazdasági együttműködése

A nagy földrajzi távolság ellenére folyamatosan bővül a gazdasági együttműködés Magyarország és Ausztrália között - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a kereskedelmi forgalom 49 százalékkal nőtt, a Mol sorra nyeri a kőolajkészletezésre vonatkozó tendereket, valamint hamarosan a magyar élelmiszeripari termékek exportja is megindulhat a kontinensre.

A bejegyzés szerint Szijjártó Péter szerdán Párizsban egyeztetett Dan Tehan ausztrál kereskedelmi miniszterrel.

Azt írta, Magyarország támogatja az Európai Unió és Ausztrália közötti szabadkereskedelmi megállapodás létrehozását, így "sajnálattal vettük tudomásul a megállapodásról szóló tárgyalások elhalasztását az ausztrál-francia konfliktus miatt".

"Emellett Magyarország szintén támogatta Ausztrália jelöltjének megválasztását az OECD főtitkári pozíciójára, és kiállásunk Mathias Cormann mellett kifejezetten jó döntésnek bizonyult" - tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, az EXIM Bank 800 millió dolláros hitelkeretet hozott létre a magyar vállalatok ausztrál piacon történő sikeres megjelenéséhez, a Sydneyben létesülő magyar képviselet pedig tovább segíti majd a magyar vállalatok céljainak elérését Ausztráliában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket