Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Július 10. 17:03, szerda | Belföld
Forrás: mti

Az üzemanyagárak alakították az elmúlt hónapok változó inflációját

Az üzemanyagárak alakították az elmúlt hónapok változó inflációját

Az üzemanyagárak alakították leginkább az elmúlt hónapokban a fogyasztói árindexet - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője szerdán az M1-en.

Várhegyi Judit kifejtette, hogy a tavaszi hónapokban az infláció 3 százalékról 3,9 százalékra emelkedett, majd júniusban 3,4 százalékra mérséklődött; az infláció változása lekövette az üzemanyagárak változását.

Mint mondta, a fogyasztói árak alakulásában kettőség figyelhető meg, az élénk belső kereslet az árak emelkedése felé hat, ugyanakkor kis, nyitott gazdaságként a külső inflációs folyamatok is érdemben befolyásolják az inflációs folyamatokat.

A főosztályvezető emlékeztetett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közölt adataira, amelyek szerint a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak júniusban az egy évvel korábbinál, de májushoz viszonyítva átlagosan 0,2 százalékkal csökkentek. Érdemben emelkedett a dohány és a szezonális élelmiszerek ára, míg csökkent a tartóscikkek, köztük a liszt ára is - emelte ki Várhegyi Judit.

Címkék: ár, üzemanyag, infláció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket