Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Február 02. 12:42, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A túlsúlyosaknál gyakoribbak a bőrproblémák

A túlsúlyosaknál gyakoribbak a bőrproblémák

Fiataloknál, különösen serdülőknél gyakori probléma a pattanásos bőr, amelynek kialakulásában jelentős szerepet játszik a túlsúly és a nem megfelelő étrend.

Állítja egy új tanulmány, amely a The Archives of Dermatology című folyóiratban jelent meg.

Egy legújabb kutatás bebizonyította, hogy a túlsúly és a pattanásos bőr között összefüggés található, különösen a serdülő lányok és a fiatal nők körében. Az adatok tanúsága szerint a probléma a tizenévesek húsz százalékát érinti.

Az aknés (pattanásos) bőr és a túlsúly közötti kapcsolatot vizsgáló legújabb kutatás 3600 tinédzser adatait dolgozta fel. Részletesen vizsgálták a fiatalok testsúlya és bőrproblémái közötti összefüggést, amelyet korrigáltak a pattanások kialakulásában, valamint figyelembe vettek egyéb tényezőket is, mint az étrend és az életkor.

A vizsgálati eredmények kimutatták, hogy a túlsúlyos vagy elhízott tizenévesek körében jóval gyakrabban fordulnak elő pattanásos bőrproblémák, mint normál testsúlyú társaiknál. A pattanások kialakulása ezen kívül az egészségtelen étrenddel is összefüggésben áll: a cukros üdítőitalok és a zsíros, egészségtelen élelmiszerek túlzott fogyasztása a hízás mellett a pattanások kialakulásához is hozzájárul.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány, túlsúly

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket