Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Július 01. 07:39, péntek | Belföld
Forrás: mti

A magyar bankrendszert nem veszélyezteti a Brexit

A magyar bankrendszert nem veszélyezteti a Brexit

A magyar bankrendszer stabil, nem számolunk azzal, hogy a Brexit veszélyeztetné a hazai bankokat - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára csütörtökön a M1 aktuális csatornán.

Kiemelte: a hazai pénzintézeteket csak közvetetten érinti a Brexit, angol banki tulajdon nincs a hazai pénzintézeti szektorban, a külföldi érdekeltségű bankok főleg osztrák, olasz és német tulajdonban vannak.

Ezzel együtt az elmúlt napokban a Magyar Bankszövetség folyamatosan egyeztetett a Magyar Nemzeti Bankkal és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőivel az aktuális helyzetről, és megállapították, hogy extrém esemény nem történt a magyar bankpiacon - emelte ki a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Úgy vélte, előfordulhat, hogy néhány nagy cég elhagyja Londont, és a világ valamely más pénzügyi központjába települ át, és hozzátette: kedvező lenne, ha ezen átköltöző cégekből néhány Budapestet választaná.

Címkék: bank, brexit, magyar, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné